مسئولیت مدنی

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_tabs][vc_tab title=”معرفی بیمه نامه” tab_id=”a4712eb4-b64b-4″][vc_column_text]مسئولیت مدنی عمومی
۱- مسئولیت مدنی دارندگان آسانسور در قبال استفاده کنندگان

در این بیمه نامه مسئولیت مدنی مالکین آسانسور و پله برقی و شرکت هایی که به اجرای عملیات نصب و نگهداری آسانسور های مسافربر و باربر و پله برقی ها می پردازند، تحت پوشش قرار می گیرد.

موضوع بیمه نامه عبارتست از : جبران غرامت مسئولیت مدنی بیمه گذار ناشی از قصور و تقصیر وی در انجام امور مربوط به آسانسور و پله برقی به نشانی مندرج در بیمه نامه که منجر به صدمات جسمانی و یا خسارات مالی به سرنشینان آسانسور و پله برقی گردد. پوشش مالی منحصرا برای آسانسورهای باربر و ماشین بر است.

۲- مسئولیت مدنی مدیران و مربیان مهد کودک ها

بموجب این بیمه نامه مسئولیت مدنی مدیران و مربیان مهد کودک برای خسارت های جانی وارد به کودکان تحت پوشش می باشد.

حق بیمه این بیمه نامه بر اساس حداکثر ظرفیت مهد کودک محاسبه گردیده است. بیمه گذار موظف است در صورت افزایش ظرفیت مهد کودک مراتب را به بیمه گر اعلام نموده و حق بیمه اضافی متعلقه را پرداخت نماید در غیر اینصورت و در صورت بروز خطرات تحت پوشش خسارت به نسبت حق بیمه پرداخت شده به حق بیمه واقعی محاسبه و پرداخت خواهد شد.

این بیمه نامه فقط خسارت های بدنی وارد به کودکان را تحت پوشش قرار می دهد و خسارت های مالی به هر نوع که باشد پوشش ندارد.

مسئولیت بیمه گذار در زمان ایاب و ذهاب کودکان توسط سرویس مهد کودک و بالعکس تحت پوشش این بیمه نامه نمی باشد.

۳- مسئولیت مدنی مدیران مراکز آموزشی

بموجب این بیمه نامه مسئولیت مدنی مدیران مراکز آموزشی در مقابل خسارت های جانی وارد به استفاده کنندگان از مرکز آموزشی تحت پوشش می باشد .

حق بیمه این بیمه نامه بر اساس حداکثر ظرفیت مرکز آموزشی محاسبه می گردد. بیمه گذار موظف است در صورت افزایش ظرفیت مراتب را به بیمه گر اعلام نموده و حق بیمه اضافی متعلقه را پرداخت نماید در غیر اینصورت و در صورت بروز خطرات تحت پوشش خسارت به نسبت حق بیمه پرداخت شده به حق بیمه واقعی محاسبه و پرداخت خواهد شد .

۴- بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای مهندسین طراح ، محاسب و ناظر

در این بیمه نامه خسارت جانی و مالی وارد به کارگران و اشخاص ثالث ناشی از مسئولیت حرفه ای مهندسین طراح،‌ محاسب و ناظر که دارای پروانه اشتغال از وزارت مسکن و شهر سازی باشند،‌ در حیطه فعالیت ساختمان سازی جبران می گردد. همچنین این بیمه نامه خساراتی را پوشش می دهد در زمان اعتبار بیمه نامه و در حین اجرای پروژه و اتمام پروژه ساختمانی رخ داده باشد و به هیچ عنوان کیفیت ساخت را شامل نمی شود.

۵- بیمه مسئولیت مدنی بازرسی فنی کالا

موضوع بیمه نامه عبارتست از: بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای ناشی از انجام بازرسی فنی و نظارت عمومی کالای صادراتی و وارداتی بیمه گذار بر طبق مجوزهای اخذ شده از اداره استاندارد و مطابق با موضوع مندرج در شرایط خصوصی بیمه نامه.

بر طبق ماده دو شرایط عمومی بیمه نامه خسارت های معلول عوامل زیر ولو اینکه بیمه گذار مسئول آنها شناخته شود از شمول تعهد بیمه گر خارج است :

– خسارات مربوط به محکومیت های جزائی و پرداخت جرائم ناشی از قوانین و نظامات دولتی.

– عدم صلاحیت کارکنان بیمه گذار در رابطه با بازرسیهای انجام شده.

– عیوب پنهان غیر قابل تشخیص که تشخیص آن در چهارچوب وظایف تعیین شده بازرسی امکان پذیر نباشد.

– انجام ندادن اعمال لازم برای تشخیص استاندارد بودن کالا و مطابق بودن آن با مندرجات مدارک مربوطه.

– خسارات مالی و صدمات جانی به اشخاص ثالث اعم از کارکنان بیمه گذار و استفاده کنندگان از خدمات بازرسی.

– اعمال غیر قانونی و مجرمانه کارکنان بیمه گذار در انجام وظایف.

۶- مسئولیت مدنی مسئولان فنی بیمارستان/کلینیک/درمانگاه

مسئولان فنی بیمارستان ها دارای شرح وظایفی هستند که از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین گردیده است. در این شرح، وظایف مسئول فنی بیمارستان در مقابل بیمارستان، بیماران، عیادت کنندگان و همچنین کنترل و نظارت بر اجرای ضوابط و مقررات تعریف گردیده است و به عبارت جامع تر مسئولیت کلیه امور موسسات پزشکی به عهده مسئول فنی گذاشته شده است.

موضوع بیمه نامه عبارتست از: بیمه مسئولیت مدنی بیمه گذار در قبال بیماران و اشخاص ثالث و ذوی الحقوق آنان بدین معنی که اگر در جریان اجرای وظایف وی که از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و تاییدگردیده حادثه ای رخ دهد و بیمه گذار در قبال بیماران و اشخاص ثالث قانونا مسئول و لزوم به جبران خسارت گردد، بیمه گر با رعایت شرایط و مندرجات این قرارداد و قوانین یاد شده در فوق ملزم به جبران خسارت مذکور می باشند.

۷- مسئولیت مدنی مدیران و ناجیان غریق استخر

این بیمه نامه حوادثی که در محدوده استخر برای شناگران رخ دهد و منجر به بروز خسارت های جانی گردد و مسئولیت آن قانونا متوجه مدیر استخرو یا ناجیان غریق باشد، تحت پوشش قرار می گیرد.

موضوع بیمه نامه عبارتست از: جبران غرامت مسئولیت مدنی بیمه گذار ناشی از قصور و تقصیر وی در مقابل استفاده کنندگان از استخر به نشانی مندرج در بیمه نامه در صورت احراز مسئولیت بیمه گذار توسط مراجع قضائی که منجر به صدمات جسمانی و یا فوت آنان گردد. ( به میزان مندرج در جدول مشخصات بیمه نامه)

۸- بیمه نامه مسئولیت مدنی دارندگان ماشین آلات ساختمانی، راهسازی و کشاورزی در قبال اشخاص ثالث

موضوع بیمه نامه عبارتست از : بیمه مسئولیت مدنی که براساس آن بیمه گر متعهد می شود در ازای انجام تعهدات و وظایف بیمه گذار، در طول مدت بیمه نامه خسارات وارده به اشخاص ثالث را در صورت احراز مسئولیت بیمه گذار ( توسط مراجع قضایی ) در محدوده مکانی مندرج در بیمه نامه و با در نظر گرفتن شرایط و مقررات این بیمه نامه جبران نماید.

۹- بیمه مسئولیت مدنی مدیران مجموعه ورزشی در قبال ورزشکاران

موضوع بیمه نامه عبارتست از : بیمه مسئولیت مدنی مدیر مجموعه ورزشی در قبال ورزشکاران که بر اساس آن بیمه گر متعهد می گردد در ازای انجام تعهدات و وظایف بیمه گذار در طول مدت بیمه نامه خسارت وارد به ورزشکاران را در صورت احراز مسئولیت بیمه گذار ( توسط مراجع قضایی یا بر اساس نظر کارشناس بیمه گر ) در محدوده مکانی مندرج در بیمه نامه با در نظر گرفتن شرایط و مقررات این بیمه نامه جبران نماید.

۱۰- بیمه مسئولیت مدنی مدیران واحد های اقامتی

موضوع بیمه نامه عبارتست از : جبران غرامت مسئولیت مدنی بیمه گذار ناشی از قصور و تقصیر وی در انجام امور مربوط به میهمانان هتل به نشانی مندرج در بیمه نامه که منجر به صدمات جسمانی و یا فوت میهمانان گردد.[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”شرایط و تعهدات” tab_id=”75db7b17-7f02-2″][vc_column_text]پوشش های اصلی این بیمه نامه بر اساس دیه نقص عضو و فوت با درج سقف تعهدات برای هر نفر و هر حادثه و در طول مدت بیمه نامه خواهد بود.

• پوشش های فرعی بیمه نامه مسئولیت مدنی :

o مسئولیت پیمانکاران فرعی

o پرداخت خسارت بدون رای دادگاه

o پرداخت خسارت پزشکی بدون اعمال تعرفه

o مطالبات سازمان تامین اجتماعی برای هر کارگر یا کارمند

o شخص کارفرما/ پیمانکار و …

o خسارت جانی وارد به اشخاص ثالث

o مابه‌التفاوت افزایش دیه هر سال علاوه بر میزان تعهدات خریداری شده در بیمه‌نامه

o پرداخت غرامت روزانه کارگران

و سایر خطراتی که میتواند به پیشنهاد بیمه گذار و تایید بیمه گر در قرارداد بیمه مسئولیت لحاظ و تحت پوشش قرار گیرد.[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab tab_id=”4d169710-0bd8-2″ title=”راهنمای خرید”][vc_column_text]کلیه سفارشات بیمه نامه از طریق پنل بیمه گذاران دریافت ، صادر و ارسال میگردد.[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab tab_id=”a1263e50-aa36-3″ title=”راهنمای دریافت خسارت”][vc_column_text]

راهنمای دریافت خسارت

بیمه گذار مکلف است وقوع هرگونه حادثه موضوع این بیمه نامه و همچنین هرنوع ادعا و یا مطالبه علیه خود را که به این بیمه نامه مربوط شود اعم از این که مطالبه و ادعای کتبی یا شفاهی و یا بصورت ارسال اظهارنامه و یا اقامه دعوی در مراجع قضایی باشد، بدون فوت وقت در اولین زمان ممکن و حداکثر ظرف مدت پنج روز (به استثنای تعطیلات رسمی) از تاریخ وقوع آن به اطلاع بیمه گر برساند و نیز مکلف است متعاقباً کیفیات مطالبه و یا دعوی نام و نشانی مطالبه کننده و یا اقامه کننده دعوی و عنوانی که به موجب آن مطالبه خسارت و یا اقامه دعوی شده است را به همراه مشخصات زیاندیده، نام و نشانی شهود احتمالی، مبلغ مورد ادعا و هرگونه اطلاعات، مشخصات و نکات دیگر مربوط به موضوع را که بر‌ آن وقوف دارد و نیز هر نوع اسناد و مدارکی را که در این باره دراختیار دارد به بیمه گرتسلیم و بیمه گر را در تحقیقات و رسیدگی و دفاع کمک نماید.
بیمه گذار بایستی جهت بازدید از محل حادثه و انجام امور کارشناسی همکاری لازم را با بیمه گر به عمل آورد.

اعلام حادثه بیمه گذار می بایست شامل اطلاعات ذیل باشد :

شماره بیمه نامه ، زمان و مکان حادثه ، مشخصات زیاندیده یا زیاندیدگان و شرح مختصری در خصوص نحوه بروز حادثه و علت اولیه وقوع آن

مدارک اعلام خسارت

مدارک مورد نیاز تشکیل پرونده خسارت در بیمه نامه های مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان

مدارک مورد نیاز در صورت جراحت ( هزینه پزشکی ) و نقص عضو :

۱) گزارش حادثه ( ترجیحا تکمیل شده با فرم سازمان تامین اجتماعی )

۲) مدارک شناسایی زیاندیده (کپی کار ملی و شناسنامه )

۳) گزارش بازرس اداره کار ( مبنی بر تعیین میزان قصور کارفرما یا عوامل وی )

۴) تمامی گزارشات پزشکی قانونی ( در صورت مراجعه زیاندیده به مراجع قضایی )

۵) تمامی مدارک بیمارستانی علی الخصوص برگ اورژانس و در صورت درخواست هزینه های پزشکی ارائه تمامی فاکتورهای پزشکی و بیمارستانی

۶) گواهی پزشک معتمد در خصوص نوع حادثه و خاتمه درمان

۷) رونوشت بیمه نامه , و ضمائم آن ( تمامی صفحات پشت و رو)

۸) مدارک استخدامی ، کارت اشتغال به کار و یا کپی لیست تامین اجتماعی در ماه وقوع حادثه و یک ماه قبل آن

۹) در پروژه های ساختمانی کپی پروانه ساختمان

مدارک تکمیلی لازم در صورت فوت

۱) گزارش حادثه ( ترجیحا تکمیل شده با فرم سازمان تامین اجتماعی )

۲) مدارک استخدامی ، کارت اشتغال به کار و یا کپی لیست تامین اجتماعی در ماه وقوع حادثه و یک ماه قبل آن فتوکپی برابر اصل شده گزارش بازرس اداره کار ( مبنی بر تعیین میزان قصور کارفرما یا عوامل وی )

۳) فتوکپی برابر اصل شده شناسنامه باطل شده متوفی

۴) فتوکپی برابر اصل شده گواهی فوت و جواز دفن

۵) فتوکپی برابر اصل شده گواهی انحصار وراثت

۶) فتوکپی برابر اصل شده گزارش پزشکی قانونی

۷) فتوکپی برابر اصل شده گزارش مقامات انتظامی

۸) فتوکپی برابر اصل شده رای دادگاه ( در صورت انجام شکایت و تشکیل پرونده در دادسرا )

۹) فتوکپی برابر اصل شده قیم نامه و نامه اداره سرپرستی ( در صورت وجود فرزند یا فرزندهای صغیر )

۱۰) تصویر شناسنامه های وراث قانونی متوفی

۱۱) برگه ماموریت متوفی ( در صورت فوت به هنگام ماموریت )

۱۲) رونوشت بیمه نامه تمامی صفحات پشت و رو

۱۳) در بیمه نامه ساختمانی کپی پروانه ساختمان

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab tab_id=”07489e48-12a3-4″ title=”قوانین و مقررات”][vc_column_text]

قوانین مرتبط با موضوع بیمه مسئولیت

​​​​​​​
 قانون کار:
ماده ۸۵ : برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تأمین حفاظت فنی) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماری های حرفه ای و تأمین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین می شود، برای کلیه کارگاه ها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.

تبصره: کارگاه های خانوادگی نیز مشمول مقررات این فصل بوده و مکلف به رعایت اصول فنی و بهداشت کار می باشند.

ماده ۹۱ : کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون مکلفند بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تأمین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند.

افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی و بهداشتی فردی و اجرای دستورالعمل های مربوطه کارگاه می باشند.

ماده ۹۵ : مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولین واحدهای موضوع ذکر شده در ماده ۸۵ این قانون خواهد بود.

هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد، حادثه ای رخ دهد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازات های مندرج در این قانون مسئول است.

تبصره ۱ : کارفرما یا مسئولان واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون موظفند کلیه حوادث ناشی از کار را در دفتر ویژه ای که فرم آن را از طریق وزارت کار و امور اجتماعی اعلام می گردد ثبت و مراتب را سریعاً به صورت کتبی به اطلاع اداره کار و امور اجتماعی محل برسانند.

تبصره ۲ : چنانچه کارفرما یا مدیران واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون برای حفاظت فنی و بهداشت کار وسایل و امکانات لازم را در اختیار کارگر قرار داده باشند و کارگر با وجود آموزش های لازم و تذکرات قبلی بدون توجه به دستورالعمل و مقررات موجود از آنها استفاده ننماید، کارفرما مسئولیتی نخواهد داشت.

در صورت بروز اختلاف، رأی هیأت حل اختلاف نافذ خواهد بود.

قانون مدنی :
ماده ۳۲۸ ـ هرکس مال غیر را تلف کند ضامن آن است و باید مثل یا قیمت آن را بدهد اعم از اینکه از روی عمد تلف کرده باشد یا بدون‌عمد و اعم از اینکه عین باشد یا منفعت و اگر آن را ناقص یا معیوب‌کند ضامن نقص قیمت آن مال است‌.

ماده ۳۳۱ ـ هرکس سبب تلف مالی بشود باید مثل یا قیمت آن را بدهد و اگر سبب نقص یا عیب آن شده باشد باید از عهده نقص قیمت آن‌ برآید.

ماده ۳۳۲ ـ هرگاه یک نفر سبب تلف‌مالی را ایجاد کند و دیگری مباشرتلف‌شدن آن مال بشود، مباشر مسئول است نه مسبب مگر اینکه‌سبب‌، اقوی باشد بنحوی که عرفا اتلاف مستند به او باشد.

قانون مسئولیت مدنی :
ماده ۱ : هر کس بدون مجوز قانونی عمداً یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگری که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضررمادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.

ماده ۱۲ : کارفرمایانی که مشمول قانون کار هستند مسئول جبران خساراتی می باشند که از طرف کارکنان اداری و یا کارگران آنان در حین انجام کار یا به مناسبت آن وارد شده است مگر اینکه محرز شود تمام احتیاط هائی که اوضاع و احوال قضیه ایجاب می نموده، به عمل آورده یا اینکه اگر احتیاط های مزبور را به عمل می آوردند باز هم جلوگیری از ورود زیان مقدور نمی بود کارفرما می تواند به وارد کننده خسارت در صورتی که مطابق قانون مسئول شناخته شود مراجعه نماید.

قانون تامین اجتماعی :
ماده ۶۶ : در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیماً ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان هزینه های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری ها و غیره را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد نمود.

تبصره ۱ : مقصر می تواند با پرداخت معادل ده سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری الذمه شود.

تبصره ۲ : هرگاه بیمه شده مشمول مقررات مربوط به بیمه شخص ثالث باشد در صورت وقوع حادثه سازمان شخصاً کمک های مقرر در این قانون را نسبت به بیمه شده انجام خواهد داد و شرکت های بیمه موظفند خسارات وارده به سازمان را در حدود تعهدات خود نسبت به شخص ثالث بپردازند.

قانون مجازات اسلامی:
ماده ۴۴۸ : دیه مقدر، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، مقرر شده است.

ماده ۴۴۹ : ارش، دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند. مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد، مگر این که در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود.

ماده ۴۸۸ : مهلت پرداخت دیه، از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر این که به نحو دیگری تراضی شده باشد:

الف. در عمد موجب دیه، ظرف یک سال قمری

ب. در شبه عمد، ظرف دو سال قمری

پ. در خطای محض، ظرف سه سال قمری

تبصره: هرگاه پرداخت کننده در بین مهلت های مقرر نسبت به پرداخت تمام یا قسمتی از دیه اقدام نماید، محکوم له مکلف به قبول آن است.

ماده ۴۹۲ : جنایت در صورتی موجب قصاص یا دیه است که نتیجه حاصله مستند به رفتار مرتکب باشد، اعم از آن که به نحو مباشرت یا به تسبیب یا به اجتماع آن انجام شود.

ماده ۵۳۸ : در تعدد جنایات، اصل بر تعدد دیات و عدم تداخل آنها است مگر مواردی که در این قانون خلاف آن مقرر شده است.

ماده ۵۵۰ : دیه قتل زن، نصف دیه مرد است.

ماده ۵۵۴ : بر اساس نظر حکومتی مقام رهبری، دیه جنایت بر اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به اندازه دیه مسلمان تعیین می گردد.

ماده ۵۵۵ : هرگاه رفتار مرتکب و فوت مجنی علیه هر دو در ماه های حرام «محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه» یا در محدوده حرم مکه، واقع شود خواه جنایت عمدی خواه غیرعمدی باشد، علاوه بر دیه نفس، یک سوم دیه نیزافزوده می گردد، سایر مکان ها و زمان های مقدس و متبرک مشمول حکم تغلیظ دیه نیست.

تبصره: معیار شروع و پایان ماه های حرام، مغرب شرعی است مانند ماه رجب که از مغرب شرعی آخرین روز ماه جمادی الثانی، شروع و با مغرب شرعی آخرین روز ماه رجب به پایان می رسد.

ماده ۵۵۶ : در حکم تغلیظ دیه فرقی میان بالغ و غیربالغ، زن و مرد و مسلمان و غیرمسلمان نیست. سقط جنین نیز پس از پیدایش روح، مشمول حکم تغلیظ است.

تغلیظ دیه، در مواردی که عاقله یا بیت المال پرداخت کننده دیه باشد نیز جاری است. در قتل عمدی که به علت عدم امکان قصاص یا عدم جواز آن دیه پرداخت می شود نیز این حکم جاری است.

ماده ۵۶۰ : دیه زن و مرد در اعضاء و منافع آن کمتر از ثلث دیه کامل مرد یکسان است و چنانچه ثلث یا بیشتر شود دیه زن به نصف تقلیل می یابد.

ماده ۵۶۲ : در موارد ارش فرقی میان زن و مرد نیست لکن میزان ارش جنایت وارده بر اعضاء و منافع زن نباید بیش از دیه اعضاء و منافع او باشد، اگرچه مساوی با ارش همان جنایت در مرد باشد.

[/vc_column_text][/vc_tab][/vc_tabs][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://cibime.ir/?p=308

اخبار مرتبط:

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: